UV ink - UV tattoos


Az UV tetoválások speciális tintával készülnek, amelyek csak ultraibolya fénynél látszódnak. Normál fényben szinte láthatatlanok, de ez bőrtípustól is függ, hogy mennyire. Népszerűségük egyre nő, főleg az olyan emberek között, akik munkájukból adódóan nem viselhetnek látható helyen tetoválásokat, illetve például a rave és diszkós szubkultúra körében. Ezenkívül az UV tinta szép kiegészítője lehet normál tetoválásoknak is.


Léteznek különböző színű tinták, a fehértől a kékig körülbelül tizenkét árnyalatban. Van olyan is, ami normál fénynél is látható, bár kicsit halványabban, UV fénynél pedig fénylik. A tinta, amit normál tetováláshoz használnak, elég kevés embernél vált ki allergiás reakciót, de az UV tintánál ez az arány egy kicsivel magasabb. Itt van egy cikk a legfontosabb dolgokkal a tetoválásról és az allergiáról: Tetoválás és allergia.


A felhelyezése bonyolultabb, mint a sima tetoválásé. Tapasztalt tetoválónak kell lenni hozzá, mivel általában sokkal finomabb vonalakat használnak hozzá és természetesen jóval kevésbé látható munka közben is. Külön UV fényű lámpát is be kell szerezni hozzá, megfelelő méretben. Ezekből kifolyólag (és azért is, mert az alapanyag is drágább) az UV tetoválások ára magasabb, mint a normál mintáké.




Utána olvastam, és kiderült, hogy eltávolíttatni nagyon nehéz (lézerrel), mivel titánium-oxidos bevonattal készül, és erre alig reagál a lézer. (hasonlóan a fehér tintánál is) Tehát ilyenkor meg kell várni, míg valamennyire kikopik a minta (ez éveket jelent). Bár személy szerint nem nagyon értem, hogy valaki miért akarna eltüntetni egy tetoválást, ami nem is látszik:)

barátnőm tetoválása

Végül itt egy videó arról, hogyan készül egy ilyen tetoválás:



Szép napot mindenkinek! Nemsokára elmegyek sétálni egyet, mert gyönyörű idő van, utána nekiállok dolgozni:)